Controller geeft stroomstootjes tijdens gamen

Het Amerikaanse bedrijf Mad Catz heeft een apparaatje ontwikkeld dat een gamer onder stroom zet tijdens het spelen van een computerspel.

De Bioforce controller van Mad Catz geeft de speler een stroomstootje van 16 milliampère. Bijvoorbeeld wanneer de speler in een spel aangevallen wordt door een tegenstander. Drie batterijen van 1,5 volt zijn nodig om de schokjes te kunnen produceren.

De controller lijkt op een standaard controller. Maar de speler moet bij de Bioforce twee elektrodes op zijn onderarm plaatsen om de stroomstootjes te kunnen voelen.

"De stroomstootjes zijn niet krachtig genoeg om de speler echt pijn te laten voelen", zegt Steve Sandwisch van Mad Catz tegen New Scientist. "Maar het kan net genoeg zijn om de spieren van de speler zo te laten samentrekken dat hij de controller laat vallen."

Het gaat voorlopig om een prototype. Er wordt nog onderzoek gedaan naar mogelijke veiligheidsrisico's. Het prototype is al werkend getoond op een PlayStation2-machine. Het is nog niet bekend wanneer de Bioforce controller op de markt komt.