Genève: Kind sterft na arrestatie moeder

Een kind van 16 maanden waarvan de moeder begin mei werd gearresteerd door de politie, is in Genève van honger en dorst gestorven in het appartement van de moeder. Dat is uit gerechtelijke bron vernomen.

Het lichaam van het kind werd vrijdag ontdekt, één maand na de arrestatie van de moeder. Het voorval wekt grote beroering in de Zwitserse stad.
De politie zit behoorlijk in zijn maag met de zaak. In eerste instantie probeerden ze het stilzwijgen van de drugverslaafde moeder over het bestaan van het kind in te roepen. Diverse diensten schuiven de verantwoordelijkheid over de oorsprong van het drama af.

De alleenstaande vrouw -zonder beroep- werd opgepakt als gevolg van twee veroordelingen voor winkeldiefstallen. "De vrouw verzweeg dat ze moeder was. Het was pas dagen later dat de dienst jeugdbescherming zich zorgen maakte over de verblijfplaats van het kind", stelde de politie in een persbericht. Onderzoeksrechter Stéphane Esposito stelde dinsdag op een persconferentie dat de politie wel degelijk op de hoogte was van het bestaan van het kind.