Claus weer thuis

Prins Claus is sinds zondag weer thuis op paleis Huis ten Bosch. Hij is een week opgenomen geweest in het algemene ziekenhuis van Barmbek bij Hamburg waar zijn linkernier werd verwijderd.

De operatie en het herstel verliepen voorspoedig. Volgens de rijksvoorlichtingsdienst zijn de behandelende artsen zeer tevreden over de snelle wijze waarop de 74-jarige prins herstelde. Direct na de operatie maandag 28 mei spraken de medici al de verwachting uit dat Claus na circa een week weer naar huis kon.

De verwijderde linkernier werkte al enige tijd slecht en de prins had in toenemende mate last van de twee drains die wegens afvoerproblemen in het orgaan waren geplaatst. De uroloog-chirurg Tauber voerde de operatie uit. Hij heeft Claus ook in 1998 behandeld wegens prostaatkanker.

Koningin Beatrix kan maar kort bij haar man zijn. Dinsdag vertrekt zij naar Rusland voor een staatsbezoek. Zijn slechte gezondheid maakt het Claus onmogelijk om mee te gaan. Daarom begeleidt prins Willem-Alexander de koningin.