Sex.com looft $ 50.000 beloning uit

De huidige eigenaar van de domeinnaam Sex.com, Gary Kremen, heeft een beloning van 50.000 USD (58.997 EUR) uitgeloofd voor degene die de veroordeelde domeinnaamdief Stephen Cohen weet te vinden. Cohen is de eigenaar van Sex.com nog 65 miljoen USD schuldig.

De populairste domeinnaam op het web blijft voor opschudding zorgen. In 1994 registreerde Kremen de domeinnaam. Het web moest toen nog goed en wel op gang komen en Kremen deed in eerste instantie niets met het domein. Het bedrijf dat de registratie beheerde ontving een brief dat Kremen de domeinnaam niet langer wilde. Cohen wist de naam te bemachtigen en verdiende veel geld aan de site. Hij zou de brief zelf hebben geschreven.

In november verloor Cohen een rechtszaak en moest hij de domeinnaam afstaan aan Kremen. Ook werd hij veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 65 miljoen USD (76,7 miljoen EUR) aan de rechtmatige eigenaar voor gemiste inkomsten. Cohen moest in maart tijdens een verhoor langskomen, maar is nooit verschenen. De rechter vaardigde daarop een arrestatiebevel uit tegen hem.

Volgens de advocaten van Cohen wordt hij vastgehouden door de politie in Mexico, maar de rechter gelooft deze verklaring niet. In de hoop het geld wat hem toekomt te bemachtigen, heeft Kremer de beloning op de site bekend gemaakt. Informatie die leidt tot de arrestatie van Cohen kan de tipgever 50.000 USD opleveren. Als meerdere tips bruikbaar blijken, dan wordt het geld verdeeld. Tot nu toe heeft Kremer nog niet echt veel serieuze reacties gehad, behalve van een premiejager die hem adviseerde de beloning te verhogen.