16 maanden voor verkrachten 13 jarige

Het Amsterdamse gerechtshof heeft vrijdag de 33-jarige G.K. uit Purmerend wegens verkrachting en ontucht veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Dat is overeenkomstig de eis en het eerdere vonnis van de Haarlemse rechtbank.

K. pleegde van april 1999 tot en met juli 2000 seksueel misbruik met de nu dertienjarige dochter van zijn vriendin. Naast de gevangenisstraf bepaalde het hof dat K. als hij eind juni vrijkomt, naar de forensisch psychiatrische kliniek De Waegh in Utrecht moet. Die is gespecialiseerd in behandeling van zedendelinquenten.

De Purmerender zat overspannen thuis en reageerde zijn boosheid af op moeder en dochter, die hij geregeld in elkaar sloeg. Ook pleegde K. in juli vorig jaar ontucht met het slachtoffer, terwijl de moeder moest toekijken.

De moeder verklaarde ter zitting dat zij van plan is heel rustig het contact met K. weer op te bouwen, iets waar haar dochter het volgens haar mee eens is. Het hof vond echter dat als De Waegh het nodig acht dat het contact tussen K. en slachtoffer wordt verbroken, hij hier ook gehoor aan moet geven.