Britse laptop met 'top secret'-informatie vermist

Volgens de Britse tabloid The Mirror is de laptop van het Britse Ministerie van Defensie in een taxi achtergelaten. Op de computer zou geheime informatie staan over nieuwe verdedigings- en wapensystemen.

De ambtenaar in kwestie heeft inmiddels aangifte gaan bij de politie. Het zou gaan om een laptop van Dell die de ambtenaar na een ritje van 5 kilometer van Waterloo Station in Londen naar Roehampton vergeten zou zijn in de taxi.

De politie reageerde met de mededeling: "Het had iedereen kunnen overkomen. Iemand anders kan vervolgens in de taxi gestapt zijn en met het apparaat weggelopen zijn."

Het is overigens niet de eerste keer dat Britse ambtenaren laptops met gevoelige informatie achterlaten in het openbaar.

In maart vorig jaar werd bekend dat agenten van de MI5 (de Britse binnenlandse veiligheidsdienst) en de MI6 (de Britse buitenlandse veiligheidsdienst) laptops vergeten waren. Ook op deze laptops zou gevoelige informatie staan. Zo werd de MI5-laptop vergeten op een station en zou geheime informatie bevatten over Noord-Ierland.