Slechts 28 kinderen op ''slavenschip''

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het schip Etireno uit Benin waarvan werd vermoed dat er 180 kinderen aan boord waren, die als slaven zouden worden verkocht waren slechts 28 kinderen met hun ouders. Dat hebben de autoriteiten van Benin in de havenstad Cotonou bekendgemaakt. Zij spreken van een merkwaardige zaak en snappen niet wat er is gebeurd.

Het schip is bijna drie weken geleden uit Cotonou vertrokken met bestemming Libreville, de hoofdstad van Gabon. Een paar dagen later meldde de regering van Benin dat er 180 kinderen aan boord waren die als slaven zouden worden verkocht. Daarop kwamen verscheidene West-Afrikaanse regeringen en de Verenigde Naties in actie om te voorkomen dat het slavenschip ergens zou kunnen aanleggen. De boot mocht geen enkele West-Afrikaanse haven in en keerde vannacht terug naar Benin.

Op de kade van Cotonou stonden twee ministers van Benin en een delegatie van de VN. Na een eerste inspectie van de boot bleken er dus maar 28 kinderen aan boord te zijn die bovendien vergezeld werden door hun ouders.