Manchester United opnieuw kampioen!

Manchester United is opnieuw kampioen van Engeland geworden. Het team van manager Alex Ferguson was thuis voor een volgepakt Old Trafford met 4-2 te sterk voor Coventry City. Naaste belager Arsenal moest Middlesbrough verslaan om de race met United vol te houden, maar de formatie uit Londen ging met de billen bloot: 0-3. Het verschil tussen beide teams is met nog vijf duels voor de boeg zestien punten.

Bij de Mancunians maakte de 37-jarige Schotse keeper Andy Goram zijn debuut. Goram stond zo te bibberen en te trillen van de zenuwen dat hij al na 35 minuten door Ferguson werd gewisseld voor Raymond van der Gouw. Coventry gaf de thuisclub goed partij, want halverwege was de stand nog 2-2. Door twee goals in de laatste tien minuten van Dwight Yorke en Paul Scholes stelde Manchester de zege veilig.

Voor United was het al de derde titel op rij en de zevende titel in negen jaar. De kersverse kampioen veroverde in totaal veertien landstitels. Alleen Liverpool werd met 18 titels vaker kampioen. Manager Alex Ferguson straalde na afloop van oor tot oor. "Ik ben apetrots op mijn jongens. We hebben weer de titel gepakt in de zwaarste competitie ter wereld".