Ilse DeLange in tranen (toelichting)

Paul T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Telegraaf van vandaag is melding gemaakt van het feit dat zangeres Ilse DeLange gisteravond in Paradiso, Amsterdam na drie kwartier het podium verliet. Tevens is melding gemaakt dat "Ilse twijfelde......".

Omdat achterwege blijft wat de werkelijke toedracht hiervan was en mogelijk de suggestie gewekt zou kunnen worden dat er veel meer aan de hand is dan werkelijk het geval is, willen wij van deze gelegenheid gebruik maken om een en ander in het juiste perspectief plaatsen.

De afgelopen weken heeft Ilse in de studio gewerkt aan een TV special die op 4 mei a.s. wordt uitgezonden. Direct aansluitend op deze werkzaamheden waren de twee concerten van Ilse in Paradiso (9 en 10 april).

Vanwege vermoeidheid was de stem van Ilse hees. Te hees om gisteravond verder te gaan.

De twijfel van Ilse heeft uitsluitend betrekking op de beslissing van gisteravond of zij de show zou onderbreken of niet. Haar verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van de fans is heel groot, desondanks heeft Ilse het, voor haar zeer emotionele, besluit genomen om de show te onderbreken.

Uit het Telegraaf-artikel zou de lezer de conclusie kunnen trekken dat de twijfels bij Ilse berusten op andere gronden dan bovenstaande feiten, doch willen wij benadrukken dat hier geen enkele sprake van is.

De onderbroken show in Paradiso staat op 11 juni aanstaande opnieuw in de planning. Het publiek werd gisteravond ter plekke op de hoogte gebracht van het feit dat deze show wordt ingehaald.

Vooralsnog is er geen aanleiding om de komende shows van de tour verzetten.