Half jaar voorwaardelijk voor doodrijden

rodaan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de 28-jarige motorrijder A. van D. uit Goes tot 240 uur dienstverlening en zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. Hij kreeg zijn straf voor het doodrijden van de zevenjarige Jeanet van Belzen uit Arnemuiden.

De rechter legde de motorrijder ook nog een verbod van achttien maanden op om motor te rijden. Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk en een rijontzegging van vier jaar tegen Van D. geëist.

De man uit Goes overreed het meisje op 5 augustus op de weg van Zierikzee naar Goes. Ze overleed op de plaats van het ongeluk. De brug van de Zandkreeksluis stond open en Van D. stond met zijn sportmotor voor een file opgesteld. Op het moment dat de brug weer voor het verkeer werd opengesteld, stoof hij weg. Aan de andere zijde van de brug bevond zich een nog stilstaande file. Tussen de auto's door probeerde het slachtoffertje met haar vader over te steken.

Bij het zien van de aanstormende motor bleven ze staan. Kennelijk had Van D. dit te laat opgemerkt, want hij reed op de vader en zijn dochter in en kwam 33 meter verder tot stilstand. Het meisje belandde dertien meter verder in de berm.