Barneveld: twijfels bij MKZ Kootwijkerbroek

yook had ons via de newssubmit het volgende te melden: Ook politiek twijfelt aan MKZ in Kootwijkerbroek

Een meerderheid binnen de Barneveldse politiek zet steeds meer vraagtekens bij de vraag of er wel sprake is van een mond- en klauwzeerbesmetting in Kootwijkerbroek en dringt aan op volledige duidelijkheid. Dit bleek dinsdag aan het eind van de middag tijdens een extra commissievergadering van de commissie Bestuurlijke Zaken in het gemeentehuis. Partijen als SGP, Pro`98, ChristenUnie en VVD lieten openlijk hun twijfels blijken.

"Er bestaat ontzaglijk veel onbegrip voor een figuur in Kootwijkerbroek die MKZ op verschillende wijzen heeft uitgebuit", sprak SGP-raadslid H. Brons over de eigenaar van de besmette boerderij. "Kootwijkerbroek is er nog niet van overtuigd dat de ziekte heel overtuigend is aangetoond." In het dorp doen namelijk veel hardnekkige geruchten de ronde over een mogelijk dubieuze rol die de eigenaar heeft gespeeld.

Brons laakte de houding van burgemeester W.A. Burgering die steeds duidelijk de verantwoordelijkheden zegt te scheiden: het beleid is voor rekening van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en de openbare orde en veiligheid een zaak van de burgemeester. "Als het over de testen gaat zegt u dat u overtuigd bent, en ach, dan strandt het een beetje. Maar het feit dat er nog steeds geen enkel ander geval opduikt, roept protesten op."