CyberWoozles vallen aan

bastikichu had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Internetcriminelen hebben een nieuw wapen ontdekt: de cyberwoozle, een gevaarlijk beestje dat op de loer ligt op websites. Het is genoemd naar de beestjes in Winnie the Pooh die aan de vacht van onschuldige teddybeertjes knagen, terwijl deze liggen te slapen.

Een internet surfer kan het slachtoffer worden van dit virus door simpelweg op een internet shortcut te klikken. Dan komt er een verborgen code vrij waarmee de operators van de website in je computer kunnen kijken. Ze krijgen zo inzage in je bestanden en kunnen deze zelfs onklaar maken.
Toen hackers in het computersysteem inbraken tijdens het dit jaar gehouden World Economic Forum werd het pijnlijk duidelijk dat de internetcriminaliteit een regelrechte dreiging is geworden.
De hackers kregen het voor elkaar om persoonlijke informatie te verzamelen over de gedelegeerden, inclusief mobiele telefoonnummers en creditcardgegevens. Onder de deelnemers van het forum bevonden zich ministers en industriëlen.

Deze week maakte het Naked Wife virus de wereld opnieuw duidelijk dat cybercriminelen een mondiale chaos kunnen veroorzaken met virussen als Melissa en I Love You.
En nu deze Cyberwoozle, die alleen gestopt kan worden als de surfer zijn of haar internetverbinding verbreekt.
Het vervelende is dat het bedrijfsleven de criminelen dit hulpmiddel in handen heeft gespeeld. Cyberwoozles zijn een tijdlang gebruikt door bedrijven om te proberen meer te weten te komen over de bezoekers van hun websites. Velen beschouwden dit al als een inbreuk op de privacy.