Bruidegom blijkt oplichter

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 47-jarige bruidegom Peter E. uit Heerlen is door de politie ontmaskerd als een ordinaire beroepsoplichter. De man trad afgelopen weekeinde als een ware vorst in het huwelijk met Marita G. Maar hij blijkt geen rooie cent te bezitten en kan dus niet al zijn rekeningen betalen.

Politiezegsman Bert Boosten spreekt van een trieste zaak, temeer omdat de bruid er totaal geen weet van had wat voor man dit was. Zij is na de arrestatie van haar kersverse echtgenoot volledig ingestort. De 38-jarige vrouw zag haar droom als een zeepbel uiteenspatten en heeft direct ontbinding van het huwelijk gevraagd.

"Ik ben compleet geruïneerd", zei Marita G. terwijl ze in snikken uitbarste. "Een grote doffe ellende. Ik heb zelfs geen geld meer om eten voor mijn vier kinderen te kopen. Ik hield zoveel van die man. Het is al de tweede keer dat ik ben belazerd. Maar dit komt nooit meer goed." De Limburgse heeft zelf reeds aangifte bij de politie gedaan. Ze kende E. sinds augustus vorig jaar. "Het was liefde op het eerste gezicht."

Peter E. bestelde de trouwringen, de bruidsjapon en alles wat verder maar bij een huwelijk komt kijken op rekening. Met allerlei smoesjes wist hij het vertrouwen van de leveranciers te winnen. De schade wordt voorlopig geschat op zo'n halve ton.