Banvloek over Harry Potter

Chevalric had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amersfoort werd zaterdag het Occult Zakwoordenboek gepresenteerd door "ware christenen". In het woordenboekje staan termen als Harry Potter, yoga en Pokemon genoemd als werken van Satan himself.

Christelijke media, zoals het Reformatorisch Dagblad en de EO hebben verkondigd dat Harry Potter en Pokemon lang zo erg niet zijn voor kinderen en dat het allemaal wel meevalt. Dit is een doorn in het oog van Rob Matzken, auteur van het woordenboek en directeur van de verening Bijbel en Onderwijs.

Een voorbeeld van een van de uitgelegde termen is "Reiki": ’een energetische methode waarbij (geestes)kracht wordt overgebracht’. Bijbelse weerlegging: ’(...)Hiermee stemt men af op boze geesten, waardoor men aan ze gebonden wordt’. Matzkens motto: ’contacten met geesten worden (faustische) contracten’.

Vanaf mei is het boek te verkrijgen in de boekenwinkel, nu is het alleen nog op A4 verkrijgbaar.
Volgens Matzken heeft Satan nog steeds macht en komt deze macht tot uiting in zaken als ademhalingsoefeningen, amuletten, chakra’s, feng shui, Halloween, kabouters, magie (wit en zwart, dat maakt niet uit) en yoga.
Ook Harry Potter moet het zwaar ontgelden: "De rituelen uit Harry Potter zijn afkomstig uit de onderwereld," beweert Matzken.

Maar kinderen beleven plezier aan die boeken. Het is toch maar fantasie?
„Rowling (de schrijfster van Harry Potter, red) heeft uitspraken gedaan over ’die idiote Jezus’. Hoe kan zij in een paar maanden een boek schrijven? Hoe kan het dat ze alles weet van satanisme? Hoe kent ze die heksenwereld?”

Nou?
„Ik heb een vermoeden dat het haar gedicteerd is.”

Door Satan zelf?
„Of een van zijn machten.”

Maar u kunt ook gewoon tegen kinderen zeggen: heksen en kabouters bestaan niet. Klaar.
„Kabouters zijn gruwelijke werkelijkheid. Eerst bieden ze mensen hun diensten aan en daarna gaan ze ze terroriseren. Ik ken mensen die geterroriseerd worden door kabouters. Ik heb bij Tineke op televisie gezien hoe iemand in zijn hoofd bont en blauw geslagen werd door kabouters.”

Die had waarschijnlijk een psychische stoornis.
„Nee, dat waren kabouters. Je zag de blauwe plekken op zijn hoofd.”

Matzken overhandigt het eerste exemplaar van het woordenboek aan Bert Dorenbos, oud EO-directeur en nu motor achter de stichting Schreeuw om Leven en medebedenker van het boek. Het principe is simpel, legt Dorenbos uit: „We hebben goed en kwaad, licht en donker. Overal waar het licht verschijnt gaat de duivel op de vlucht”
Maar hij vlucht niet hard genoeg, aldus Dorenbos.
„Occultisme leidt tot het oprukken van duistere machten.” En die zijn er tot zijn spijt te over in Nederland: hij wijst naar het eerste homohuwelijk dat wordt gesloten, de euthanasiewet, pornografie, drug en abortus. „Maar de meerderheid van christelijk Nederland interesseert het niet.”