Milosevic gearresteerd

De voormalige Joegoslavische president Slobodan Milosevic is vrijdag gearresteerd. Dat hebben bronnen dicht bij de Joegoslavische regering gemeld. Ook de onafhankelijke radiozender B92 heeft de arrestatie gemeld. Milosevic zou zijn overgebracht naar een gebouw van het ministerie van justitie in Belgrado.

Korte tijd nadat een medewerker van de Joegoslavische oud-president Slobodan Milosevic, Branislav Ivkovic, vrijdag had gezegd dat Milosevic elk moment gearresteerd kon worden, verschenen er politieauto's bij het huis van Milosevic in Belgrado. In sommige auto's zaten agenten in burger met machinepistolen.

Eerder deze week werden acht voormalige topambtenaren gearresteerd die nauwe banden hadden met Milosevic. Ze worden verdacht van fraude en machtsmisbruik.

De Verenigde Staten hadden de Joegoslavische regering tot zaterdag de tijd gegeven om te gaan samenwerken met het Joegoslavië-tribunaal. Joegoslavië heeft aangegeven de door het tribunaal gezochte Milosevic in eigen land te willen berechten. President George W. Bush had gisteren verklaard dat ex-president Milosevic ,,voor de rechtbank moet worden gebracht''