Napster heeft weer een rechtszaak

Bolkje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Recording Industry Association of America (RIAA) maakt daarom volgende week weer eens de gang naar de rechter. Napster houdt zich niet aan de gemaakte afspraken, zo klaagt de RIAA, omdat het bedrijf niet in staat is illegaal materiaal van haar servers te weren.

Napster op haar beurt klaagt dat de platenindustrie zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. De verschillende labels zouden Napster niet van genoeg informatie voorzien waardoor het blokkeren een moeilijke zaak is. Napster verlangt een lijst van exacte bestandsnamen. Maar ook met een dergelijke lijst heeft Napster genoeg problemen. Veel gebruikers variëren er inmiddels lustig op los in de schrijfwijze van bands en songs om zo de door Napster ingestelde filters te misleiden.

Verder klaagt Napster dat de platenlabels met titels komen van songs waarop ze helemaal geen auteursrecht bezitten.

En of dit alles nog niet genoeg is, is ook EMusic over de brug gekomen met een lijst van liedjes die snel door Napster moeten worden geblokkeerd. Het gaat om 75.000 bestandsnamen die 35.000 songs vertegenwoordigen waarop EMusic de rechten bezit. Napster zou naar eigen zeggen al zijn overgegaan tot het filteren van dit materiaal.

De RIAA zal haar bevindingen op dinsdag aan de rechter sturen. Op 10 april houdt het gerechtshof een hoorzitting over de inmiddels slepende zaak.