Schietpartij school VS, 5 gewonden

Een scholier van een middelbare school in een voorstad van San Diego, heeft gisteren vijf mensen neergeschoten, voordat hij zelf door een beveiligingsbeambte van de school werd geraakt. Behalve de schutter, de 18-jarige Jason Hoffman, raakten 2 leraren en drie andere scholieren gewond bij de schietpartij. Het schietincident gebeurde slechts 9 kilometer van een schietpartij eerder deze maand, op een andere school. Autoriteiten melden dat geen van de gewonden in levensgevaar verkeren.

"Hij kwam gewoon uit z'n auto, ging op de grond liggen als een sluipschutter en begon gewoon te schieten," verklaart een medescholier. "Het leek een schotgun te zijn." Hij zei dat tenminste acht keer werd geschoten "Waarvan ťťn nauwelijks 5 centimeter van m'n hoofd terecht kwam. Als ik niet neergebukt had, was ik nu neergeschoten geweest. Vanaf dat moment is alles ťťn grote waas."

De schietpartij volgde een week na een forum over veiligheid op school, dat vanwege de eerdere schietpartij op de nabijgelegen school, was georganiseerd. "We hebben na dat incident extra bewakingspersoneel ingezet op al onze campussen," sprak de hoofdinspecteur van het desbetreffende scholendistrict. Hij meldde ook dat de beveiliging nog verder opgeschroefd zou worden in de komende week.