Nederlandse leerlingen winnen webwedstrijd

Drie Nederlandse leerlingen zijn maandagavond bij de internationale webwedstrijd ThinkQuest in de prijzen gevallen. Voor het ontwerpen van educatieve internetsites wonnen zij twee eerste en een tweede prijs. Samen namen zij bijna 100.000 gulden mee naar huis.

In het Zwitserse Genève werd Hans Westerbeek in de categorie 'Arts and Literature' eerste met een website over Vincent Van Gogh. De leerling uit Etten-Leur kreeg daarmee een studiebeurs van 15.000 dollar. Hij maakte de internetsite samen met een Nigeriaanse en Singaporese leerling.

Het team van Hylke Dijkstra uit Groningen won in de categorie 'Social Sciences' ook een eerste prijs. Met een Amerikaanse en Australische scholier maakte hij een website over ontdekkingsreizen. Sytse Faber uit Zeist sleepte in dezelfde categorie de tweede prijs in de wacht. Voor een internetsite over energie, die hij met een Amerikaan en een Singaporees maakte, kreeg hij een studiebeurs van 10.000 dollar. De winnaars mogen zelf kiezen hoe ze het gewonnen geld besteden.

ThinkQuest is een jaarlijkse wedstrijd die scholieren moet aanmoedigen educatieve websites te maken. De internationale finale zou vorig jaar in november in het Egyptische Caïro worden gehouden, maar is door de onlusten in het Midden-Oosten een paar maanden uitgesteld en verplaatst naar Geneve.