Veerboot verliest vrachtwagen

De snelle veerboot Discovery van rederij Stena Line heeft gisteren op volle zee een vrachtwagen en twee bestelbusjes verloren. De auto's, waar op dat moment niemand in zat, verdwenen samen met de achterdeur van het schip in de golven. De Discovery van rederij Stena Line verloor via deze achterkant een vrachtwagen en twee bestelbusjes. De boot was net op weg van Hoek van Holland naar Engeland.

De catamaran Discovery, metzo'n 400 passagiers aan boord, was net een half uur vertrokken uit Hoek van Holland, toen de vrachtwagen door nog onbekende oorzaak begon te schuiven. Het gevaarte knalde dwars door de dunne achterdeur van de veerboot. Ook twee kleinere busjes verdwenen door het ontstane gat. Het is nog niet duidelijk wat de lading van de wagen was.

Volgens directeur P. de Lange van de Stena Line heeft de kapitein van de Discovery meteen na de ontdekking rechtsomkeert gemaakt. "Er is geen gevaar geweest voor de opvarenden. Die achterdeuren zitten acht meter boven het water, dus het schip kan niet zo maar vollopen." Het grootste deel van de passagiers werd na aankomst in Hoek van Holland overgeboekt op de Stena Brittanica, de veerboot die 's nachts op Harwich vaart.