Mel C. wil geen Spice Girl meer zijn

F@lcon© had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Melanie Chisholm, alias Sporty Spice, wil niet verder met de Spice Girls, zo heeft ze donderdag gezegd. Dit zou het einde kunnen betekenen van het grootste Engelse popfenomeen sinds de Beatles.

Een woordvoerder van de Spice Girls benadrukte echter tegenover de BBC dat van een opheffing van de meidengroep geen sprake is. "Het is niet voorbij voordat het voorbij is", zei hij. "En de Spice Girls zijn nog niet over."

De 27-jarige Chisholm, van wie wordt gezegd dat ze de beste stem heeft van de Spice Girls, wil zich gaan richten op haar solocarrière. "Ik ben niet van plan verder te gaan met de Spice Girls. Ik heb het de afgelopen twee jaar in de groep niet naar mijn zin gehad."

Volgens Chisholm was de groep een enorm fenomeen waar de zangeressen hun leven voor hebben opgeofferd om dat succes proberen vast te houden. "Maar als we eerlijk zijn, willen we liever verder met onze solocarrières."

De Spice Girls werden in 1995 opgericht en hebben sindsdien wereldwijd meer dan 38 miljoen platen verkocht. De meiden werden bekend als voorvechtsters van Girl Power. Oorspronkelijk begonnen als een vijfkoppige formatie, verliet Ginger Spice, Geri Halliwell, de groep in 1998.