Hotmail makkelijke prooi voor spammers

De gratis e-mail service van Microsoft, Hotmail, maakt het spammers erg makkelijk. De dienst blijkt alle e-mailadressen en woonplaatsen van zijn gebruikers ter beschikking te stellen aan een publieke internetgids die deze informatie combineert met telefoonnummers en huisadressen. Hotmail-klanten komen automatisch in het bestand van InfoSpace’s Internet White Pages tenzij ze bij de aanvraag van hun Hotmail account hebben aangegeven dat ze dit niet willen (opt out).

Critici wijzen erop dat de Hotmail-klanten op deze manier een makkelijke prooi vormen voor spammers die zich op een bepaalde doelgroep richten. Zodra de Hotmail-klant ontdekt dat hij door zijn vermelding in de Internet White Pages erg veel spam ontvangt is het voor hem of haar te laat. Het is dan niet meer mogelijk de gegevens uit de bestanden van de spammers te laten verwijderen.

MSN, Microsofts internetdivisie, is zich van geen kwaad bewust en zegt dat het concern zich strikt aan zijn privacy-beleid houdt. De klanten bepalen bovendien zelf of ze in de gids worden opgenomen of niet.