Uithuwelijken kan nu ook via internet

Naast chatten, online winkelen en afspraakjes maken kunnen ouders nu ook op internet terecht om een geschikte kandidaat te vinden om hun zoon of dochter aan uit te huwelijken. Dat schrijft de Britse krant The Guardian dinsdag.

De in Luton woonachtige Sadiq Shah is de geestelijk vader van de internetsite waar mensen in een bestand kunnen zoeken naar de ideale huwelijkspartner voor hun zoon of dochter. Binnen een maand nadat de site het levenslicht zag hebben tweehonderd mensen zich aangemeld.

Geïnteresseerden kunnen in een bestand foto's en wat persoonlijke gegevens opvragen van de kandidaten. Wil men meer weten over een persoon dan wordt extra informatie tegen betaling toegezonden. Een afspraakje onder toezicht tussen twee mogelijk toekomstige partners behoort ook tot de mogelijkheden.

De internetdienst blaast het traditionele gebruik nieuw leven in, aldus Shah. "Tradities kunnen veranderen maar het uithuwelijken doet het nog altijd goed. Onderzoek wijst uit dat deze huwelijken zelfs succesvoller dan conventionele", aldus Shah.