Chipper ruimt het veld voor Chipknip

De Chipper, de elektronische geldpas van ING, verdwijnt. Nederland krijgt één elektronische portemonnee: de Chipknip. Dit heeft de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) maandag bekendgemaakt.

De 7 miljoen Chippers, waarvan 6,5 miljoen Postbankpassen, gaan werken via de Chipkniptechnologie. Er zijn 14,5 miljoen passen met Chipknip in omloop.
De banken hopen dat door het begraven van de strijdbijl de elektronische portemonnee succesvol wordt. De NVB verwacht dat door uitbreiding van de betalingsmogelijkheden en door nieuwe toespasssing zoals in het vervoer het gebruik van het pasje sterk zal toenemen.

De invoering van de euro moet de twijfelaars over de streep trekken. Met een elektronische portemonnee kan de consument 'gedoe' voorkomen in de periode dat de gulden naast de euro bestaat.

Sinds de invoering van de Chipper/Chipknip lopen consumenten, ondanks verwoede pogingen van de banken, niet warm voor het pasje. Mensen hebben er wel een, omdat hij automatisch zit 'ingebakken' in de pinpas, maar gebruiken de chip amper.