Brug stort in

Een vijftig meter hoge brug in het noorden van Portugal bij de plaats Castelo de Paiva heeft het zondag begeven net toen een bus en twee personenauto's er overheen reden. De voertuigen verdwenen in de diepte.

Volgens het Portugese persbureau Lusa zaten er 67 personen in de touringcar. Het voertuig behoorde toe aan een firma die geregeld lijndiensten onderhoudt tussen Castelo de Paiva en Porto. Onduidelijk is vooralsnog hoeveel mensen in de personenauto's zaten en of iemand het ongeluk heeft overleefd.

De burgermeester van Castelo de Paiva koestert echter weinig hoop. ,,We geloven niet dat er overlevenden zijn '', aldus Paulo Teixeira tegen de Portugese zender SIC. De chef van de hulpdiensten zegt dat de kans praktisch nul is mensen het er levend van af hebben gebracht.

Het ongeluk deed zich voor tussen de steden Castelo de Paiva en Penafiel ongeveer 50 kilometer ten oosten Porto, de tweede stad van het land. Tot nog toe hebben reddingswerkers het lichaam van één man geborgen, aldus een woordvoerster van de reddingsdiensten. Bewoners meldden aan het persbureau Lusa dat ze verscheidene lichamen in de rivier hebben zien drijven.

Een duikersteam en vijf boten zijn ingezet bij de reddings- en bergingswerkzaamheden die ernstig worden gehinderd door de sterke stroming, duisternis en mist.