Michelle zingt voor Nederland op Eurovisie

Het nationaal songfestival is gisteravond gewonnen door zangeres Michelle. In een uitverkocht Ahoy' zong zij het Engelstalige liedje Out on my own, dat zeven conucrrenten versloeg.

Michelle gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival dat op 12 mei in Kopenhagen wordt gehouden. Het oordeel van de jury en de voorkeur van de kijkers bepaalden samen de winnaar.

Michelle, 19 jaar, volgt op het conservatorium in Amsterdam de zangopleiding. Daarnaast speelt ze cello en viool. Haar liedje Out on my own, dat gaat over vrijheid en op eigen benen staan, is geïnspireerd door het feit dat ze nog niet zo lang geleden op kamers ging wonen. De compositie is van de hand van het duo André Remkes en Dirk Jan Vermeij. Zij kregen voor hun winnende liedje het leuke sommetje van 15.000 gulden.

Na de achtste en laatste liedje gaf presentator van de avond Paul de Leeuw het startsein om te bellen. Naast deze gebruikelijke stemprocedure konden kijkers ook via een sms-bericht op hun mobiele telefoon een stem uitbrengen. Het was de eerste keer in Nederland dat op deze manier gestemd kon worden.