Dode blijkt te leven (deel 34)

loezzie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Arnhem heeft donderdag ten onrechte een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Tsjechië doodverklaard. De man raakte zwaargewond door een ernstig ongeval op de A. Sacharovburg in Arnhem. Dondermiddag meldde de politie dat de man in een Nijmeegs ziekenhuis was overleden. Het ziekenhuis zelf oordeelde daar anders over.

De Tsjech stond donderdagochtend met panne langs de weg toen een andere vrachtwagen hem aanreed. De man werd 20 meter meegesleurd en raakte ernstig gewond aan hoofd en bovenlichaam. De ambulancehelikopter van het Radboudziekenhuis in Nijmegen verleende bijstand. De helikopter was pas die dag officieel in gebruik genomen.

De politie meldde 's middags dat de Tsjechische vrachwagenchauffeur was overleden, maar trok die mededeling vrijdag weer in toen bleek dat de man nog in leven was. "We balen hier behoorlijk van", aldus een politiewoordvoerder. "Gelukkig kreeg de familie de juiste versie van het verhaal te horen, namelijk dat de man zwaargewond was."

Het personeel van de ambulancehelikopter is ook blij dat de man nog leeft. De Tsjech was namelijk de eerste patiënt die medische bijstand kreeg van de bemanning van de gloednieuwe helikopter.

De patiënt ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.