Israëli's doden 9-jarig kind

Israëlische soldaten hebben vanmiddag op de Westelijke Jordaanoever een Palestijns kind van negen jaar doodgeschoten.

Dit is van Palestijnse ziekenhuisbronnen vernomen. Het incident gebeurde vlakbij de plaats El-Bireh.

-- Update: Het kind werd door een kogel van een machinegeweer in de borst geraakt. Volgens getuigen bevond het zich tijdens de schietpartij in het appartement van zijn familie. De militaire Israëlische radio meldde eerder dat er schoten zijn gewisseld tussen Palestijnen en Israëlische soldaten in hetzelfde gebied.

Een ander Palestijns kind van 13 jaar dat dinsdag door Israëlische soldaten was beschoten, is vrijdag in een ziekenhuis in Gaza aan zijn verwondingen overleden. Dit is van ziekenhuisbronnen vernomen. Volgens ooggetuigen raakte Mohammad Helis zwaar gewond toen hij op weg van school naar huis door een Israëlische kogel in zijn hoofd werd getroffen. /Update--

Het Israëlische leger doodde eerder vandaag in de Gazastrook een Palestijn. Dat gebeurde op het moment dat hij langs een weg een bom wilde plaatsen, deelde een legerwoordvoerder mee. Met zulke bommen langs wegen worden veel aanslagen gepleegd op Israëlische voertuigen.

Door het geweld tussen Israël en de Palestijnen zijn sinds het vastlopen van het vredesoverleg in september tot nu toe zeker 336 Palestijnen, 61 Israëliërs en dertien Israëlische Arabieren omgekomen.