Jongen verijdelt ontvoering medescholiere

Snel ingrijpen van een medescholier heeft gisteren de ontvoering van een 19-jarige vrouw verijdeld. Ze werd ontvoerd door de man aan wie ze door haar ouders was uitgehuwelijkt.

De jongen zag gisteren rond tien uur hoe twee mannen een van zijn medescholieren in een bestelbusje duwden. Het meisje gilde en stribbelde heftig tegen op het moment dat haar redder naderde.

Hij vertelt: 'Ze hebben haar gewoon opgewacht. Ik zag dat ze probeerden haar in die bus te smijten, die naast de school stond geparkeerd. Ik ben van mijn fiets gestapt, er op afgelopen en heb iets geroepen van 'doe normaal, laat dat meisje met rust.' Toen kreeg ik een klap. Een van de mannen ging bij het meisje achterin zitten en de andere kroop achter het stuur. Toen ze wegreden, heb ik het nummer opgeschreven. Ik twijfelde of ik er achteraan zou rijden of de politie bellen. Ik heb de politie gebeld.'

Dat bleek de juiste keus. Direct na de melding werd groot alarm gegeven en ging de politie met een aantal wagens op zoek naar de bestelauto. Amper een half uur na de melding kregen agenten die bezig waren met een verkeerscontrole de bus in het vizier.

De ontvoerders werden gearresteerd en de Alkmaarse scholiere werd bevrijd. Ze was mishandeld en heeft aangifte gedaan. De twee daders, een 27-jarige man uit Leiderdorp en een 21-jarige man uit Haarlem, zijn aangehouden.