Aardbeving in Seattle

hans808 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse stad Seattle in de staat Washington is woensdag getroffen door een zware aardbeving. De beving, die ongeveer een halve minuut duurde, had volgens eerste metingen een kracht van 7,0 op de schaal van Richter.

Volgens de eerste berichten zijn er twaalf gewonden van wie drie ernstig. De lokale televisiezender KIRO liet beelden zien van zwaar beschadigde gebouwen en honderden vluchtende mensen.

Zeker 17.000 huishoudens in het 540.000 inwoners tellende Seattle kwamen door de beving zonder stroom te zitten. Volgens CNN zou de luchthaven van Seattle zijn gesloten, omdat personeel uit de beschadigde verkeerstoren moest worden geëvacueerd. Ongeveer dertig mensen zouden vastzitten in de lift van de befaamde Space Needle-toren.

De aardbeving had plaats even voor elf uur 's ochtends (plaatselijke tijd). Precies op het moment dat Microsoft-oprichter Bill Gates sprak op een conferentie over educatie en technologie. De aanwezigen vluchtten na het begin van de aardbeving in paniek de zaal uit. De bijeenkomst werd afgebroken.