Lastercampagne via Internet tegen gezin

F@lcon© had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie Twente heeft drie jeugdige cybervandalen aangehouden en daarmee een einde gemaakt aan de lastercampagne die zij voerden tegen een gezin uit Oldenzaal door middel van een internetsite. De drie van 14 en 15 jaar hadden een website gemaakt, waarbij met allerlei grievende teksten, ondersteund met cartoons, de familie werd beledigd. Het gezin woonde in dezelfde buurt als de jongens.

Nadat de vader (52) hoorde dat hij en zijn gezin via internet belachelijk werden gemaakt, stapte hij naar de politie. Nadat het spoor was getraceerd naar het trio, werd bij huiszoeking de computer aangetroffen die was gebruikt om de website te maken. Volgens woordvoerder Harrie Holslag van de politie Twente was er geen directe aanleiding waarom de drie het uitgerekend op het bewuste gezin hadden gemunt: "Het was eigenlijk een vrij doorsnee gezin."

De drie bekenden te hebben meegewerkt aan de website. Volgens hen was de lastercampagne begonnen als een geintje. Volgens Holslag is de apparatuur door een deskundige opgeschoond en zullen de drie zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden.