Seizoen F1 begint met twee Nederlanders

De start van het nieuwe Formule 1-seizoen nadert snel. Al op 4 maart vindt de eerste grandprix in Australië plaats. Jos Verstappen kende een redelijke voorbereiding bij Arrows, waar hij zijn tweede jaar ingaat. Nederland levert echter nog een tweede coureur aan een racestal. Zijn naam: Christijan Albers.

De 21-jarige coureur uit Laren is voorlopig als testrijder aangetrokken door het Italiaanse Minardi, de kleinste van alle renstallen. Even had het er nog naar uit gezien dat hij ook grandprixwedstrijden mocht gaan rijden, maar het tweede stoeltje ging naar de Braziliaan Tarso Marques. Albers reed vorig jaar voor het formule 3000-team van de Australische zakenman Stoddart, de nieuwe eigenaar van Minardi.

Pas in het seizoen 2002 moet Albers er staan, maar als de vaste coureurs Alonso en Marques slecht presteren, kan er zomaar nog een Nederlander in een grandprix te bewonderen zijn. In voorgaande jaren maakte Minardi nauwelijks testkilometers, maar dat gaat volgens de Nederlander veranderen. "Ze hebben volgend jaar zeer waarschijnlijk een fabrieksmotor. Er zit duidelijk potentie in het team. Bovendien kan ik zo veel leren, en mij bovendien in de kijker rijden bij andere teams".

Er zijn dit jaar nogal wat nieuwe gezichten te bewonderen in de Formule 1. Verstappen heeft gezelschap gekregen van Bernoldi (Arrows). Verder gaat voor Juan Pablo Montoya (Williams), Kimi Raikkonen (Sauber) en Fernando Alonso (Minardi) het grote werk nu pas echt beginnen.