Microsoft vs. Openbare Aanklager

Washington, Het Federale Hof dat morgen begint met het horen van de twee partijen, Microsoft en de openbare aanklager. En gaat dat via enigzins ongewone procedures doen, daarmee duidelijk makend hoe belangrijk het proces is voor dit slepende conflict.

De twee partijen krijgen verdeeld over twee dagen zeven (!) uur de tijd om hun wederzijdse argumenten uit te leggen aan de U.S. Court of Appeals. Nu is een hoorzitting van meerdere uren niet ongewoon, echter het feit dat tijdens deze hoorzitting alle zeven, zeer hoogaangeschreven, rechters aanwezig zijn is dat wel. Tevens staat het gerechtshof zelfs toe dat deze zitting live uitgezonden wordt via radio, tv en internet.

Het gerechtshof hoort het hoger beroep aan van districtsrechter Thomas Penfield Jackson over het al dan niet in tweëen splitsen van de software gigant. Tevens zal het hof Jackson's onderliggende uitspraak over het beschadigen van consumenten en concurrenten, het overtreden van de anti-trust wet en het beschermen van de monopolie van Microsoft.

Het hof zal ook beoordelen of het verloop van de rechtzaak bij de lagere rechtbank goed verlopen is, en of de opmerkingen van Jackson buiten de rechtzaal over Microsoft wel door de beugel kunnen.

Ik ben benieuwd hoe lang deze kwestie zich nog gaat voortslepen...