Penningmeester verdwenen met de kas

De penningmeester van carnavalsclub De Spiegelaars uit Nijmegen is verdwenen met de spaarkas, waar ongeveer 70.000 gulden in zat. Dat bleek zaterdagavond, toen het spaarbedrag verdeeld zou worden onder de 58 deelnemers.

Het bestuur van De Spiegelaars vroeg politie-assistentie om het slechte nieuws aan de wijkbewoners te vertellen.

De vrouw van de penningmeester heeft dit weekeinde aangifte gedaan van de verdwijning van haar man. Tot maandagmorgen was van hem nog geen spoor gevonden volgens een woordvoerder van de politie. Het bestuur van de carnavalsclub en de gedupeerden doen deze week na juridisch advies aangifte tegen de penningmeester.

De wijkbewoners stortten een jaar lang wekelijks een bedrag in de kas. De penningmeester moest het gespaarde bedrag elke week naar de bank brengen. Zaterdag bleek dat hij dat nooit gedaan heeft. Op de spaarrekening stond slechts een paar honderd gulden die vorig jaar over was gebleven.

De penningmeester was een goede bekende in de wijk. Hij beheerde al jarenlang de kas van De Spiegelaars. Om die reden heeft het bestuur hem in het afgelopen jaar ook nooit gecontroleerd. De enkele keer dat iemand de man om een rekeningafschrift vroeg wist hij dat te omzeilen. Ook de leden van De Spiegelaars hebben nooit argwaan gehad.

De Spiegelaars hebben bedragen van een paar honderd tot duizenden guldens in de spaarkas gestort. Het geld was gedeeltelijk bedoeld om carnaval te vieren en om het kindercarnaval in de wijk te organiseren. Dat feest gaat maandagmiddag niet door. De politie onderzoekt de zaak.