Tom en Jerry graven strijdbijl weer op

Cartoonlegenden Tom en Jerry hebben na een stilte van 33 jaar de strijdbijl weer opgraven in een nieuwe tekenfilm die woensdag door Cartoon Network wordt uitgezonden.

Joe Barbera (89), de ene helft van het tekenaarsduo Hanna-Barbara, heeft eind vorig jaar de nieuwe aflevering gemaakt.

In Amerika en Engeland is de zeven minuten durende film al vertoond, maar Cartoon Network verzorgt de eerste vertoning op het Europese vasteland. Vele Nederlandse Tom en Jerry-fans hebben zich al bij het station gemeld sinds de bekendwording van de nieuwe cartoon. Ze wilden weten wanneer de tekenfilm in Nederland te zien is.

De aflevering is getiteld Mansion Cat en speelt zich af in het huis van Joe Barbera. Hij vraagt het duo tijdens zijn afwezigheid op zijn huis te passen, maar de twee beesten maken er een zooitje van. Daarbij gebruiken ze tegenwoordig ook materialen van deze tijd, zoals afstandsbedieningen, magnetrons en videorecorders.

De nieuwe! aflevering is een eerbetoon aan Hanna en Barbera. Foto\'s van beide heren hangen daarom aan de wand van het huis. Met het nieuwe verhaal zijn de kat en de muis inmiddels 61 jaar actief.