Dagboek van Anne Frank verfilmd

De Amerikaanse tv-zender ABC is bezig met de verfilming van het dagboek van Anne Frank. Dat heeft een woordvoerster van de Anne Frank Stichting zaterdag gezegd.

De opnames vinden plaats in Praag. Daar zijn replica's van Amsterdamse grachtengevels neergezet. De vier uur durende productie wordt in mei in twee delen op de Amerikaanse tv uitgezonden. ,,De acteur Ben Kingsley (vader Otto) is bij ons in het Achterhuis komen kijken. Wie de overige acteurs zijn, weet ik niet zeker. Daarover heb ik alleen iets gelezen in de Amerikaanse pers'', aldus de zegsvrouw.

In een artikel in de New York Times staat dat de rol van Anne wordt vertolkt door de 13-jarige Hannah Taylor Gordon. Zij werd gekozen uit 1200 kandidaten. De Duitse Tatjana Blacher speelt moeder Edith. Volgens de krant kost de rolprent 12 miljoen dollar en verhaalt de film niet alleen over de periode waarin Anne haar dagboek schrijft. Ook de arrestatie en de periode in het concentratiekamp komen aan de orde.

De Anne Frank Stichting is erg blij met de film. ,,We hebben het idee dat de makers de verfilming grondig aanpakken. Bovendien komen hier in Amsterdam veel Amerikanen op bezoek die belangstelling hebben voor het verhaal van Anne. Dat zullen er door deze film waarschijnlijk nog meer worden'', zegt de woordvoerster.