Thunderbirds terug op de TV

De klassieke en succesvolle poppenserie “The Thunderbirds” komt terug op de Nederlandse televisie. Net 5 brengt de eerste serie, compleet geremasterde, afleveringen van één van de meest succesvolle series allertijden. Anno 2001 is de serie helemaal gedigitaliseerd en voor het eerst in stereo, met nieuwe geluidseffecten en met behoud van de authentieke charme. De terugkeer van de 'Thunderbirds', een creatie van de Brit Gerry Anderson, zal een hele nieuwe schare fans aantrekken, maar ook nostalgische gevoelens oproepen bij de kijkers van het eerste uur.

Passend in de seventies hype kan de serie ook rekenen op het enthousiasme van de jongeren. Afgelopen september beleefden de 'Thunderbirds' in Engeland hun derde relaunch, met maar liefst 3,24 miljoen kijkers per aflevering! De pers stond er bol van en de merchandising viel niet aan te slepen: poppen, de unieke Thunderbirds raketten en als koploper het magische Tracy Island. De laatste keer dat 'International Rescue' in Nederland in actie kwam was in 1993. Ook toen kon de serie rekenen op een groot en enthousiast publiek dat de 'Thunderbirds' waardeerde met een 8,5.

'Thunderbirds' stond bij de start in 1965 direct te boek als de duurste TV-serie ooit en werd een wereldwijde hit met 100 miljoen kijkers in 66 landen. Dankzij de voor die tijd unieke techniek van 'Super Marionation', konden de lippen van de poppen via elektronische pulsen synchroon lopen met de tekst. De populariteit van de 'Thunderbirds' is zo groot dat gedurende de afgelopen 35 jaar de serie zonder onderbreking altijd wel ergens ter wereld in de lucht was. Fanclubs zijn onverminderd actief en websites schieten als paddestoelen uit de grond. 'Thunderbirds', vanaf zondag 4 maart rond 16.25 uur op Net 5 (herhaling op maandag rond 17 uur).