Sekscaravan blijkt gestolen

Een van de sekscaravans die de Rotterdamse dominee Visser en de Junkiebond vrijdagavond onder de Van Brienenoordbrug hebben neergezet, bleek te zijn gestolen. De eigenaar herkende zijn caravan toen hij een reportage over de 'afwerkplek' langs de Maas op televisie zag.

De man ging zondagmiddag verhaal halen en kreeg van de initiatiefnemers en de politie de toezegging dat hij zijn caravan terugkrijgt. Visser en de Junkiebond parkeerden de vijf caravans vrijdagavond onder de Van Brienenoordbrug bij wijze van ,,experiment voor prostitutie op een humane wijze''. Het uiteindelijke streven is een seksmotel op het water, waar vrouwen een eigen, veilige plek hebben om te werken. Dat zou verre de voorkeur verdienen boven de huidige tippelzone langs de Keileweg in Rotterdam-West.

De initiatiefnemers toonden zich volledig verrast dat een van de sekscaravans was gestolen. ,,Wij zijn volledig te goeder trouw'', benadrukt een woordvoerder. ,,We kunnen zelfs de aankoopbonnen laten zien.''

Een gemeentewoordvoerder zei zaterdag dat de caravans maandag weer weg moeten. Ze werden dit weekeinde als ludieke actie getolereerd. Zodra de drie aanwezige prostituees daadwerkelijk aan het werk gaan, grijpt de politie in, zo benadrukte hij.