Gratis internet kost gezin 17.000 pond

Een 14-jarige jongen uit Florida heeft zijn familie opgezadeld met een torenhoge telefoonrekening van 17.000 pond. Ryan Johnson dacht dat hij zich op het internet had ingeschreven bij een gratis internetprovider. Hij had echter niet in de gaten dat de provider in Engeland gesitueerd was.

De vader en moeder van Ryan kunnen de rekening van MCI WorldCom niet betalen, maar hoeven niet bang te zijn voor juridische stappen van het bedrijf. De internetprovider heeft de rekening inmiddels geschrapt.

Elke keer als Ryan en zijn broertjes en zusjes inlogden op hun computer startten zij een trans-Atlantisch telefoongesprek. Een maand later ontvingen Dale en Jeanne Johnson een telefoonrekening van 17.000 pond. MCI WorldCom merkte de ongebruikelijke rekening op en informeerde hen over de activiteiten van hun kinderen.

Het bedrijf bood in eerste instantie aan de rekening te verlagen tot 10.000 pond, maar ook dat was te veel voor de Johnsons. "We begrijpen dat dit een ongebruikelijk incident is en we geven de klant het voordeel van de twijfel", aldus woordvoerster Lauren Kallen van MCI. "Het was niet de fout van de klant."