Middelvinger vervangt penis

loezzie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De middelvinger van een 50-jarige Georgiër die zijn penis door kanker verloor, is getransplanteerd als plaatsvervangend geslachtsorgaan. De vinger alias nieuwe penis functioneert goed, zegt Iwan Kusanov, de arts die de operatie heeft uitgevoerd tegenover het Duitse persbureau DPA.
Volgens Kusanov, chef de clinique op het Georgisch instituut voor plastische chirurgie, is dit de eerste keer ter wereld dat een dergelijke operatie met succes is uitgevoerd.

Tijdens de ingreep, die 17 uur duurde, werd ook een kunstmatige urinebuis aangebracht. De gelukkige patiënt kon 12 dagen na de operatie alweer plassen. Onverwacht doet de middelvinger het ook als geslachtsorgaan bijzonder goed. ,,De beide vriendinnen van de man zijn zeer tevreden'', zo meldt de arts.

Een pikante bijzonderheid is dat de vingerkootjes gewoon nog functioneren. ,,Na gebruik kan hij het boeltje gewoon weer opvouwen'', aldus Kusanov, die verder geen details over de operatie wilde prijsgeven. ,,Dat is onze kennis''.

De kosten van de ingreep liggen relatief laag. Georgiërs hoeven er niet meer dan 5000 dollar voor neer te tellen. Buitenlanders die zich willen laten vervolmaken moeten echter met een hoger bedrag rekening houden.