Zelfdenkende slip voor vrouwen

peenhaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ovulatie- ofwel eisprongslip voor vrouwen die een kind willen, is op komst. Het slimme kledingstuk waarschuwt wanneer de menstruatie in aantocht is. De uitvinding staat beschreven in de jongste editie van het Britse vakblad New Scientist.

De Amerikaanse multinational van hygiëne- en huishoudproducten Procter and Gamble, die tampons en maandverbanden produceert, heeft inmiddels een wereldwijd patent genomen op het idee.

Het procédé steunt op het gebruik van interactieve stoffen die in de slip zijn aangebracht en telkens verkleuren wanneer de menstruatie of ovulatie aanbreekt. Bij het naderen van de ovulatieperiode verschijnt een violette punt op een goudkleurige ondergrond. Twee andere indicatoren waarschuwen vier uur van tevoren voor het begin van de menstruatie, wat heel wat overlast kan besparen.

Volgens New Scientist kan het patent van Procter and Gamble nog tot andere toepassingen leiden. Het blad wijst op zwangerschapstesten en het opsporen van bacteriële en virale infecties, aids of schimmelaandoeningen.