Anthony Hopkins houdt wel van een geintje

Acteur Anthony Hopkins, die momenteel in de Amerikaanse bioscopen als Hannibal Lecter te zien is in het vervolg op Silence Of The Lambs, heeft vorige week laten zien zijn gevoel voor humor nog niet veloren te zijn.

Hij stapte een bioscoop binnen waar de film draaide en ging op de achterste rij zitten. Het publiek sidderde en beefde bij de gruwelijkheden van de kannibaal Lecter, en de spanning droop van het witte doek. "Ik zat daar op mijn stoel en zag iedereen rillen en kreetjes slaken." Op een best wel eng moment boog Hopkins zich voorover en fluisterde, met precies de stem van Hannibal: "Are you enjoying the film?" De persoon vóór de acteur vloog tegen het plafond en het duurde ook wel even voordat de bioscoopbezoeker een beetje bijgekomen was.

Overigens haalt Hopkins zijn geintjes ook wel eens uit in drukbevolkte liften. Een vrouw die het gezicht van Lecter via een spiegel in de lift zag, krijste dat ze naar buiten wilde. "Haar arme zoon was verlamd van schrik. Hij is vermoedelijk getraumatiseerd voor het leven", vertelde de onderscheiden acteur.

Kun je wel mee lachen, die Hopkins