Freehosting heeft auto nooit verloot

Koenie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Freehosting zou een maand geleden een Audi A2 onder haar klanten verloten. Het is echter al een tijdje stil rond het gele voertuig. Wie als particulier voor 31 december 2000 een third level of second level domeinnaam bij Freehosting liet registreren, maakte kans op een gloednieuwe Audi A2. Op deze manier probeerde het bedrijf extra klanten binnen te halen.

"De verloting zal op maandag 15 januari plaatsvinden. De uitslag kun je terugvinden op onze website. Wees er snel bij want door de grote groei zal het steeds moeilijker worden een onderscheidende naam te claimen. Tevens is dit de kans om zowel met een eigen unieke domeinnaam als met een gave auto 2001 in te gaan", zo staat nog steeds te lezen op de site van Freehosting.

Over de uitslag is evenwel niets terug te vinden. Is de kanariegele Audi eigenlijk ooit wel verloot? De bedrijfsjurist van Freehosting verzekert Webwereld dat niemand zich daarover zorgen te maken. "We gaan er zeer consciëntieus mee om, volgende week zal de winnaar bekend worden gemaakt." Later draait hij zijn uitspraak terug en beweert hij dat er alleen maar volgende week intern een beslissing wordt genomen.

Er zijn nu twee mogelijkheden. De ene is dat winnaar kan fluiten naar zijn 'gave auto', omdat deze onder de failliete boedel valt. De andere is dat LaDot – dat Freehosting heeft overgenomen - zo vriendelijk is de door Freehosting aangegane verplichting over te nemen.