Zoekactie naar opvarenden duurt voort

Reddingswerkers gaan ook vandaag nog door met het zoeken naar overlevenden van een Japanse vissersboot, die tot zinken kwam nadat hij werd geraakt door een Amerikaanse nucleaire onderzeeër.
"We zullen niet stoppen, voordat we er absoluut zeker van zijn dat de kans dat er nog iemand leeft, nihil is," verklaarde een officier van de Amerikaanse Kustwacht.
Negen van de 35 opvarenden van de Ehime Maru zijn nog steeds vermist na de aanvaring afgelopen vrijdag, met de USS Greeneville. De onderzeeboot was bezig met een oefening van een nood-stijging toen het zich voor de kust van Honolulu in de bodem van het Japanse schip boorde.

De officier van de kustwacht zei, dat het erg onwaarschijnlijk was dat zich iemand nog levend in het gezonken schip bevond, maar dat het wel mogelijk was dat de lichamen er zich nog bevinden.

De hoop op het vinden van overlevenden is afgenomen nadat het zoekgebied zondag werd uitgebreid naar ongeveer 11.000 vierkante kilometer, ongeveer de grootte van de staat Connecticut. Er werden zondag géén verdere grote brokstukken van het wrak gevonden. "We gaan van het gunstigste scenario uit en we geven de vermisten het grootste voordeel van de twijfel," aldus de reddingswerkers.