Hoger beroep voor pedokiller

Luciën van V. uit Oosterhout, veroordeeld voor doodslag op pedofiel Dennis B. (22), gaat in hoger beroep. Dat heeft zijn raadsman mr. M. Schönfeld vrijdag meegedeeld. De rechtbank in Breda veroordeelde de 37-jarige Van V. tot vier jaar en tbs met dwangverpleging.
Gedragswetenschappers die V. hebben onderzocht, adviseerden de rechtbank Van V. tbs met voorwaarden op te leggen.

De rechtbank en de officier van justitie wezen dit voorstel af, omdat die tbs-vorm hooguit een straf van drie jaar mogelijk maakt. Dat vond de rechtbank 'volstrekt onvoldoende.'
Van V. stak Brocken 22 september dood. Het slachtoffer pleegde in de jaren 1998-1999 ontucht met Van V.'s zoon van negen.

Schönfeld zegt dat het gezin Van V. onvoldoende hulp heeft gekregen. Naar zijn zeggen zijn de hulpverleners meer met elkaar bezig geweest dan met het gezin van de man. De rechtbank was het niet met hem eens. Zij vindt dat die hulp de dader wel is aangereikt, maar dat Van V. heeft verzuimd zich te laten behandelen aan zijn haat jegens Brocken.

Van V. is lang op zoek geweest naar hulp voor zijn kind. Pas tijdens de eerste therapeutische behandelingen van de jongen werd duidelijk dat alle gezinsleden hulp nodig hadden. Het eerste gesprek met het gezin was voorzien voor 9 oktober.