Baywatch stopt!

De Amerikaanse televisieserie Baywatch stopt er na elf jaar mee. De laatste aflevering is in de VS op 21 mei te zien. In de serie kregen rondborstige dames en macho's met wasbordjes ruim de gelegenheid hun lichaam, pardon, hun acteertalenten te etaleren. De rode badpakken en broekjes op de stranden van Californië werden een begrip in de hele wereld.

Baywatch was een bedenksel van David Hasselhoff, die daarvoor al furore maakte in de hitserie Knightrider. Seksbom Pamela Anderson heeft aan Baywatch haar bekendheid te danken, evenals Carmen Electra en Yasmine Bleeth.

De producers van de serie stellen dat Baywatch haar tijd gehad heeft. Toenemende concurrentie en de gefragmenteerde televisiesector werden haar noodlottig. ,,Het programma werd met de minuut moeilijker te verkopen'', aldus directeur Brian Harris.

De serie, die door critici als Body Watch en door het publiek als Babe Watch werd aangeduid, werd verkocht aan zo'n honderd landen. Daardoor werd het internationaal gezien een van de meest succesvolle tv-series.

Het is nog niet bekend hoe de laatste aflevering eruit gaat zien. Of Pamela Anderson, die de serie al enkele jaren geleden verliet, een comeback maakt, is vooralsnog niet duidelijk.