Pedo-doder krijgt vier jaar cel

De 37-jarige L. van V., die vorig jaar in Oosterhout de 22-jarige pedoseksueel D. Brocken met tien messteken om het leven heeft gebracht nadat die zijn zoontje had misbruikt, is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot vier jaar celstraf en TBS dwangverpleging.

De rechtbank achtte doodslag bewezen. De man werd wel vrijgesproken van moord. Rechtbankpresident mevr. mr. W. Bruns meende dat hij niet met voorbedachten rade te werk is gegaan.

Ook is volgens haar niet bewezen dat de Brabander een mes op zak had speciaal om Brocken ermee om het leven te brengen. Brocken was eerder veroordeeld wegens ontucht met acht minderjarige kinderen. Onder hen was een zoon van Van V.

De rechtbank nam het de verdachte wel kwalijk dat hij verschillende malen hulp heeft geweigerd na het incident met zijn zoon. Op het moment dat het incident plaatsvond, was de verdachte samen met het kind in het hulptraject terechtgekomen.

Raadsman van Van V, mr. M. Schonfeld zei tijdens de behandeling van de zaak dat hulpverleners schromelijk tekort zijn geschoten. "Als die sneller en adequater hadden gereageerd, was mijn cliënt mogelijk niet zo doorgedraaid."