Driekwart gezinnen mijdt internet

MrEdge had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De internethype gaat aan driekwart van de Nederlandse huishoudens voorbij. Precies 74% van de woningen in ons land heeft geen internetaansluiting. Dat blijkt uit de Nederlandse sectie van het januari-rapport van de European Internet Barometer van Interview-NSS.

Uit de representatieve steekproef onder 3300 Nederlanders blijkt echter dat meer dan de helft (57%) toch regelmatig online is. Het merendeel (35%) uitsluitend thuis, 8% op het werk, 3% op school en 11% zowel thuis als op het werk/school.

Belangrijkste redenen om niet thuis te internetten zijn: ongeïnteresseerdheid (32%), geen pc (15%), geen tijd (13%), te duur (12%) en te oud (8%).

Uit het onderzoek in zestien landen blijkt ook dat Nederlanders in Europa niet voorop lopen bij het elektronisch winkelen. Slechts anderhalf miljoen Nederlanders deden vorig jaar een online-aankoop, tegen 10 miljoen Britten, 7,5 miljoen Duitsers, ruim 3 miljoen Italianen en 2,5 miljoen Fransen. Van de 297 miljoen Europeanen heeft 89% (265 miljoen) nooit online gekocht.