Verstappen 1e rijder. De La Rosa ontslag

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nu Jos en Enrique Bernoldi bevestigd zijn bij Orange Arrows, is ook meteen bekend gemaakt dat Jos 1e rijder is. Tom Walkinshaw: "We zijn blij met onze rijders voor 2001. We hebben een sterke, ervaren rijder in Jos en nieuw bloed in de persoon van Enrique. We zullen zien dat dit een interessante combinatie is. We willen Pedro (de la Rosa) bedanken voor zijn 100% inzet de afgelopen twee seizoenen en wensen hem het allerbeste".

Enrique Bernoldi wordt dit jaar de nieuwe teamgenoot van Jos Verstappen bij het team van Arrows. Bernoldi zal gaan rijden met startnummer 15, en wordt de tweede rijder van het team. Jos zal rijden met nummer 14.

De 22-jarige Bernoldi testte de afgelopen week al enkele dagen succesvol met het Arrows-team. Een onbekende in de autosport is hij niet. In 1997 en 1998 reed hij in het Britse Formule 3-kampioenschap. In 1998 werd hij tweede, achter Mario Haberfeld, maar voor Luciano Burti - nu de tweede coureur bij Jaguar. In dat jaar was er dus een Braziliaans trio dat de dienst uitmaakte. Vorig jaar kwam Bernoldi uit voor het Red Bull junior-team in de Formule 3000.

Voor Pedro de la Rosa is het aantrekken van Bernoldi een grote tegenslag. Hij ging er tot op heden van uit dat hij dit jaar voor Arrows zou uitkomen, net als de afgelopen twee seizoenen. Er schijnt echter enige frictie geweest te zijn tussen Arrows en de Spaanse oliemaatschappij Repsol, waarvan De la Rosa nu de dupe schijnt te zijn geworden.
De la Rosa heeft nu eventueel nog de optie om voor Minardi te gaan rijden. Mocht dat het geval zijn, dan kan hij daar zijn waarschijnlijke teamgenoot (en landgenoot) Fernando Alonso de kneepjes van het vak leren kennen.