Freehosting vraagt uitstel van betaling aan

Aneroid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat meldt Freehosting in een persbericht. Volgens Freehosting zijn kapitaalverschaffers niet bereid tot het doen van investeringen "vanwege de zeer voorzichtige houding in de financiŽle wereld ten opzichte van investeringen in internetbedrijven". Desondanks verwacht de provider dat investeerders zich nu alsnog zullen melden.

Een van de schuldeisers van Freehosting is ongetwijfeld de Stichting Internet Domein Registratie (SIDN), waar de provider een groot aantal domeinnamen heeft geregistreerd. Een woordvoerster van de SIDN wil niet vertellen of Freehosting nog een schuld heeft openstaan bij de SIDN en wat de eventuele omvang daarvan is. "Dat soort gegevens brengen wij niet naar buiten. Dat gebeurt pas achteraf."

Freehosting heeft zich vanaf de start ontpopt als een prijsvechter op de hostingmarkt. Het bedrijf bood hostingfaciliteiten tegen bodemprijzen aan. Particulieren konden gratis hun domeinnaam registreren via de provider. De namen kwamen wel in het bezit van de hostingprovider. Op die manier werd Freehosting binnen korte tijd wat domeinnamen betreft de grootste hostingprovider van Nederland.

Wat er met de 'particuliere' domeinen gebeurt als Freehosting failliet gaat, is onduidelijk. Volgens het persbericht zouden klanten zich echter geen zorgen hoeven te maken over "hun domeinnamen en de daarbij horende dienstverlening".

De laatste weken werd Freehosting ook al geplaagd door technische problemen. Volgens diverse lezers van WebWereld heeft Freehosting nu al meer dan een week problemen met de e-mailserver. Sinds enkele dagen is ook de ftp-server van de hostingprovider slecht te bereiken. De provider raadt aan om technische vragen niet meer via de telefonische helpdesk maar via e-mail te stellen.