Doden door bliksem in Zuid-Afrika

Veertien mensen zijn in de Zuid-Afrikaanse provincie Kwazulu-Natal om het leven gekomen toen zij in Mogadi, bij Highflats, werden getroffen door de bliksem. Volgens de politie in Durban raakten tien mensen gewond. De meeste slachtoffers zijn vrouwen en kinderen, onder wie een baby van twee maanden.

Volgens de eerste gegevens sloeg de bliksem in, in een woning waar een groep mensen was gaan schuilen voor noodweer. Het huis bevindt zich in afgelegen gebied en was door het slechte weer over de weg niet onmiddellijk bereikbaar.

Elf mensen stierven direct door de inslag. Drie mensen die zwaar gewond door buren uit de woning waren gehaald, overleden voordat zij naar een ziekenhuis konden worden overgebracht. Tien mensen, met deels zware brandwonden, liggen in een ziekenhuis.

Een woordvoerder van de politie zei dat de hitte van de inslag zo intens was dat een grote metalen kookpot waarin de bewoners een maaltijd aan het bereiden waren gedeeltelijk was gesmolten. Van de woning bleef niets meer over dan de rokende asresten van een bed.